woensdag 29 augustus 2012

BORRELTIJD in het UFFIZI in FLORENCE

Wie kent de grote trekpleister, het UFFIZI, in Florence niet?  Dé kunsttempel der tempels die in rijlengte voor de entree slechts door het Vaticaan Museum naar de kroon wordt gestoken. Een regelrechte must voor kunstliefhebbers dus. Ondanks deze onwrikbare waarde, tracht men toch van tijd tot tijd een bezoek aan het Uffizi een nieuwe impuls, een nieuw elan mee te geven.

Wat te denken van een van de nieuwste initiatieven: AperitivoAdArte, ofwel een aperitief bij de kunst. Een zeer aangename manier om de 8 nieuwe zalen van het Uffizi met werken van niet-Italiaanse kunstenaars waaronder Goya, Rubens e.a. in alle rust, aan het eind van de dag te kunnen bewonderen. Om vervolgens op een zeer speciaal plekje, het dakterras van het Uffizi te genieten van een uitgelezen hapjes-buffet met aperitief plus het spectaculaire uitzicht op een van de mooiste pleinen van Florence, het Piazza della Signoria.

Na een korte onderbreking in de maand augustus, is reserveren voor AperitivoAdArte weer mogelijk. Vanaf 6  tot eind september is er het AperitivoAdArte, elke donderdagavond van 19.00 tot 22.00. Entree via de  nieuwe trap rechts achter de Loggia dei Lanzi op het Piazza della Signoria. Entreekosten € 10,00, reserveren via tel. nr. 0039 055 294 883.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten